BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

2009年11月15日日曜日

Autumn....

Skang nie dah kul 4pagi....ingat nak g kenkyuu(lab) lpas subuh nie. Kalau x ngantuk la..tpi skng nie mata tgh kuyu jer nak tido.

So lebih baik g mandi dulu..pekena air panas cket..

xde bende nak wat, layan blog dan utube jer...

Skng nie mostly ak layan lagu korea jer lak, bukan ape ak suka tgk choreo yg menarik, J-pop nie ak rase strong kat band dan solo nyer singer. For girl and boy groups nie, kureng~~~~cket

Bukan nak kata, first suara x mantap dan live x power, 2nd tu choreo ntah ap2...x berstyle..kuang3

Ak dri kecik mmng suka bende melibatkan choreo nie sbb nmpak syncronizd..sbb tu ak selalu la msuk choral speaking ke..marching band...puisi drama ke, drama sekola etc..Sbb tu nmpak jer persmbhan ber-choreo, trus jer tertarik dan menarik..hehehhe

Klu korea nye choreo..lbih mantap ler sbb kebnyakan choreographer diorng dari US yg juga penah wat choreograph utk artis2 sana mcm Justin timberlake..

Saje je best tgk choreo nie sbb menunjukkan betapa ssahnye nak kejesama dlm memastikan keharmonian dlm performance tu..

Ak rekemen SM Ent artist..lbih kurang ala2 Johnny Ent or HP nye Ent tpi nie lagi power la...group2 yg power bwah ent nie BoA, Tohoshinki, Super Junior, Shinee, Girl Generation dan yg terbaru f(x)...

Ak bukan wota sngat tpi really fun to watch the choreo....

The latest from Shinee is ring ding dong which the dance is choreographed by the same person who choreographes dances for gwen stefani..though umur nak sama2 Hey say jump ,I prefer their concept..



And f(x) chu though most of the members nye umur sama ngan taraf Berryz koubou, their concept a bit mature and strong... their dance choreograph by Rino(japanese woman) who is one of the member of BEAT FREAK in American best Crew nyer show...

2 コメント:

mymirotic さんのコメント...

tajuk autumn..tp citer psl kpop lak. kuang3 =p

but, kpop still rocks..!! gee~

shineeshimizu さんのコメント...

saje je ...borink pagi2...last2 tertido gak cket...tpi besa la..ari ahad adlh ari ke gym...whole day