BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

2009年9月30日水曜日

Raya datang lagi

Tahun lepas x dpt beraya ngan family, syukur tahun nie dapat gak beraya ngan family. Beraya ngan family nie yg bestnye bagi ak waktu nak wat persiapan hari raya tu. Waktu nie juga ler satu2 nya waktu smua orng dpt cuti. Leh kumpul ramai2 dan sembang2.

Raya tahun nie ak x jln bnyak sngat sebab ak nak luangkan masa ngan mama ak..sian dia asyik kesepian ngan my father kat umah..so cuti nie ak pun luang ler masa walaupun kadang2 tu kawan2 asyik ajak kuar..Tapi ak bgi alasan xde transport,snng cket...hehhehe

Paling best dan tragik mase raya nie waktu pgi2 raya..mase nak bermaafan tu. Tahun lepas ak x sempat nak join nangis2 nie. Tahun nie ak sempat menangis DOUBLE lagi. Campur tahun lepas nyer.

Dulu2 ak x nangis2 sngat bila nak minta ampun2 nie...selalunye my sis and my lil bro nangis.Tapi skng kan diorng dah besar. X abis2 duk ulang dialog sama

'zubir ensem kan???', 'ayie ensem lagi...' etc....

biasa la bdak2 remaja nie..tapi sesetngah bdak JAD pun camtu gak...

Back to cite pgi raya, mase nak minta maaf tu ak cool jer....sbb bukan turn ak lgi, ak jdi tukang camera la takut2 x sempat lak nak tngkap gambar. Aksi nangis2 dimulakan oleh Kak Long ak, baru pgang tgn jer dah mula mnangis, then aksi ini trus diperhebatkan lagi ngan Kak ngah ak.

Nasib baik abang ak cool jer, ak pun ingat ak cool jer. Tapi lepas tgk mak ak nangis, ak trus terasa syahdu dlm ati nie, sdih x terkira campur ngan x balik tahun lepas. Smua perasaan itu trus membuat ak akur ngan airmata ak mencurah2 kuar...

Ditambah plak ngan adik ak duk pasang lagu raya plak sbgai background music untk menambahkan kesyahduan...

Adik2 ak tu sbnarnya nak nangis gak..sbb tu depa pakai spek hitam. Saje nak cover.tapi apa2 pun time raya, sesi nie paling best. Ayah ak lari siap2 dah sbb die takut die nangis gak sbb 2 tahun lepas lgi dahsyat aksi nangis menangis nie..hehhehe

Enjoy the video ....yg kbnyakan lawak disbbkan adik2 ak yg sedikit over...hahahhah

aksi tangisan melampau telah di-edit kuar..tnggl yg lawak2 cket jer...



video


video


video

2009年9月9日水曜日

Semakin ari semakin malas

Yeah,tinggal lagi seminggu nak balik. Perasaan seronok bukan main lgi , dan perasaan mlas ke kenkyuu(lab) semakin mncurah-curah.

Semnjak 2 menjak nie ak asyik g lab lmbat jer. Bkan ape, dah posa so ak x nak ler wat keje yg kena masuk bengkel dan bertukang2 nie..bnyak debu oohhhhh...

Ari nie gak ak rase bengang cket sbb kali pertama ak gduh ngan labmate ak yg japanese sorng nie...bulan posa nie ak try mybest utk sbar jer ngan die, tpi tiap kali ak bgi idea, ade jer yg x kena bgi die..

dah ler ak nk blik mnggu depan, wat bnyak songeh die mnggu nie...So , skng nie ak wat jer ikut plan yg ak dah rncng b4 nie, yg lain lantak ler die wat sengsorang mnggu depan..ak nak balik RAYA!!!!

Tapi, bile msuk final year nie, bru ak sdar, ak nie kurang smngat TEAMWORK...mngkin sbb ak biase keje ALONE dri dulu, so smua keje x jadi when it comes to TEAMWORK...Ak rase besalah gak kat die sbb ak x bncng ap2 ngan die, ntah ler..ak jdi blur tanpa idea bila dlm team..tpi klu duk sorg2 wat keje, bnyak lak idea nie kuar.

Bulan posa nie ak nak mnta maaf kat die thru my blog...hahha..dun wory, blik dri mlysia nie ak akn wat yg terbaik utk bantu die as team mate..Hopefully..hehhehe

2009年9月6日日曜日

Officially..

Pagi nie malas giler nak bngun awal tapi disebabkan ari nie ler kuar official letter tentang keputusan entrance exam ak ke Yokohama Univ...ak terus bngun awal cket sambil tunggu pak cik posmen datang...

Walaupun ak tahu yg ak memang dah dpt, tpi ak tetap x percaya dan x berpuas ati selagi x dapat official letter tu...

Berdegup jantung ak mase nak buka peti pos tu, takut2 last minute main tukar ke keputusan. Ak dah x kisah, klu lulus alhamdulillah, klu x balik Malaysia jer la..

Ak bersyukur sangat yg ak sememangnyer lulus walaupun die ade gak eja nama ak salah kat official letter..ape la orng nie kan..Tapi memang le, ak bersyukur x terhingga nie..keputusan nie telah menebus balik kekalahan ak mase x dpt masuk KEIO dulu...huhuhuhuh

Xpe..kali nie ak akan ganbare utk dapt MARA nyer, klu x dpt pun ak usaha wat baito sendiri and cover smua yuran ak sendiri..syukur gak die ade offer ak duk asrama(macam skola lak)

GANBARE ZAHIR!!!!!!

2009年9月4日金曜日

POSA!!!!

Pukul 3.00 pagi, ingatkan nak tido kejap untuk bangun sahur, tapi x leh tido lak. Main tido2 ayam jer.
Seminggu lagi sebelum berlepas pulang ke KEDAH. Sebelum tu terpaksa berhadapan dgn bermacam ragam kat lab.

Yg nie x kena yg tu x kena-----last2 I dun care jer...hehhehe

Dah nama pun posa, jadi nak beraktif-aktif sngat x leh, tapi still produktif dgn keje2 lab. Rasenya kalau masuk master nie camne le ak nie, ak jenis x suka terikat ngan jadual lab. kalau 3rd year, abis kelas then trus balik umah jer, nie klu lab, mau tiap ari kena g gak...at least kalau nak nampak rajin ler...hehhehe

Bulan posa nie gak ak kurangkan bercakap ler, bnyakkan ibadah..ehhehe sebab ak sure nyer klu stat jer jejak kaki kat umah, kemalasan utk mengaji ngan wat sunat2 nie berkurangan. Depend kat orng, tapi ak kenal sngat ngan diri ak nie,

mula2 ckp ler nak ngaji 1 juzuk sehari, then tetiba tangguh2..last2 x abis gak..

So bek ak pulun dulu mase duk kat jepun nie, sbb mase berseorangan tu bnyak, so leh fokus..nnti balik umah..nak wat ape ke, wat lah...nanti dgn nak kuar shopping nyer..sah x de mase nyer.....tapi ibadah wajib wat ler....

Minggu lepas berbuka posa kat Kedutaan, melepas ler rindu makan makanan malaysia jap walaupun ak makan ciput jer...xde selera makan posa2 nie..

Then Munirah lak ajak sekali lagi g umah die..tingkat 2 jer pun kat bngunan kedutaan tu...lepak2 ngan mak ngan ayah dan adik beradik die skali..semua sporting2 especially her mom..

Ape2 pun thanx bebnyak kepada cik Munirah, semoga persahabatan kita dpt berkekalan...ko jer la x-teammate mase debate skola dulu..hihihih